Driehoekjes met jonge doperwtjes en groene asperges op een krans van geroosterde mergpompoen

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

8 loempiavellen

1 bundel groene asperges

250 g jonge doperwten

3 mergpompoenen (courgette)

1/2 chilipeper

2 teentjes knoflook

2 cm gemberwortel

1 pak dille

1 pijpui

1 eetlepel garam masala (te koop in de Indische winkel)

het sap van een halve citroen

50 g peterselie

2 eetlepels mosterd

4 eetlepels suiker

bieslook

1 rode biet

1/4 daikonradijs

10 cl olijfolie.

De mergpompoenen in lange, dunne plakjes snijden en roosteren. De groente met olie insmeren en kruiden. De jonge doperwten beetgaar koken in ruim gezouten water en direct laten schrikken in ijskoud water. De groene asperges schillen, kort koken, laten schrikken in koud water en in stukken snijden.

De krokante driehoekjes maken. Versnipper 2 teentjes knoflook, 1/2 chilipeper en de pijpui. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan op een hoog vuur, voeg knoflook, chilipeper en pijpui toe en draai met de wok. Onmiddellijk de erwtjes en stukken asperges toevoegen en blijven draaien met de wok. Eén lepel garam masala toevoegen en de wok van het vuur nemen. De loempiavellen met olie insmeren, het groentemengsel over het deeg verdelen, driehoekjes vouwen en deze krokant bakken in de oven.

De saus bereiden. In de blender van de mixer de volgende ingrediënten tot een gladde dressing pureren: 1 pak dille, 50 g peterselie, 2 eetlepels mosterd, fijngesnipperde gember en 4 eetlepels water. Een flinke scheut olijfolie, peper en zout toevoegen en nog even opkloppen. De saus zeven en koelen.

Het garnituur maken: de rode biet en daikonradijs in fijne reepjes snijden. Het bieslook wassen en op maat snijden. Het garnituur op smaak brengen met een scheutje olijfolie en enkele druppels citroensap. De borden versieren: een krans maken van gegrilde mergpompoen en erbovenop twee krokante driehoekjes leggen. Versier met staafjes rode biet, daikonradijs en bieslook. Giet de groene saus en ook een lepeltje olijfolie kunstig over de bordspiegels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content