Ingrediënten

Voor 6 :

Bodem :

  • 75 g witbroodkruim
  • 50 g fijngehakte walnoten
  • 50 g gesmolten boter
  • peper
  • zout

Vulling :

  • 3 eieren
  • 250 g ricotta
  • 200 g gorgonzola
  • 50 g mascarpone
  • 1 el marjolein
  • 1 el fijngehakt bieslook

Vijgen :

  • 4 verse vijgen
  • olijfolie
  • 2 el balsamicovinaigrette

Meng het broodkruim met de walnoten en boter. Kruid met peper en zout. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm van 20 cm. Bak 10 minuten op 200°C. Meng de eieren met de ricotta, gorgonzola en kruiden. Giet in de vorm en zet in de oven. Draai de temperatuur lager tot 180°C en bak 45 à 50 minuten.

Haal de kaastaart uit de oven en laat een halfuur rusten alvorens uit de vorm te halen. Snij de vijgen kruiselings in en duw ze open, zodat ze openbloeien als een bloem. Leg de vijgen in een braadslee, bedruppel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Serveer de kwarktaart lauw met de warme vijgen, overgoten met een balsamicovinaigrette.

Kooktijd : 55' (+ 20' rusten)

Gemakkelijk

Meng het broodkruim met de walnoten en boter. Kruid met peper en zout. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm van 20 cm. Bak 10 minuten op 200°C. Meng de eieren met de ricotta, gorgonzola en kruiden. Giet in de vorm en zet in de oven. Draai de temperatuur lager tot 180°C en bak 45 à 50 minuten. Haal de kaastaart uit de oven en laat een halfuur rusten alvorens uit de vorm te halen. Snij de vijgen kruiselings in en duw ze open, zodat ze openbloeien als een bloem. Leg de vijgen in een braadslee, bedruppel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Serveer de kwarktaart lauw met de warme vijgen, overgoten met een balsamicovinaigrette. Kooktijd : 55' (+ 20' rusten) Gemakkelijk