Donkere chocoladecake met passievruchtespuma en koffiepannacotta

© Getty

Chocoladecake
  • 112 g chocolade
  • 112 g boter
  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • 56 g suiker
  • 2 theelepels bloem
  • extra boter en bloem om de vormpjes in te boteren
Passievruchtespuma
  • 500 ml passievrucht coulis
  • 75 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
Pannacotta
  • 2 cups room
  • 2 cups koffie
  • 3.5 blaadjes gelatine
  • 8 eetlepels suiker
  • 1 shot espresso
  • 0.5 blaadje gelatine
Chocoladecake
  1. Smelt de boter en chocolade onder een warm water bad. Laat lichtjes afkoelen alvorens de eieren toe te voegen. Meng de eieren eerst met de suiker, roer ze door de chocolade, en roer er op het laatste moment de bloem door. Vul de vormpjes en plaats in de frigo.
  2. Bak de vormpjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 6-7 minuten, tot wanneer de cakejes loskomen van de vormpjes.
Passievrucht
  1. Verdeel een vierde van de samenstelling, een klein laagje, over kleine glaasjes, en vul een siphon met de rest. Voeg twee N2O capsules toe en schud goed.
  2. Laat afkoelen in de frigo en schud nogmaals meerdere keren voor gebruik.
Pannacotta
  • Week de gelatine en voeg toe aan de warme koffie (60C°) met de suiker. Roer goed en voeg de room toe.
  • Laat afkoelen en verdeel over kleine glaasjes, laat opstijven in de frigo.
  • Mix de warme espresso met de gelatine, laat afkoelen en leg een klein laagje op de opgesteven panna cotta.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content