Ingrediënten

Voor 4:

  • 6 kippenborsten en 6 kippenbouten
  • groene en zwarte olijven naar smaak

2 citroenen (liefst gepekeld: gedurende 2 weken opgelegd in zout)

Voor de saus:

  • 2 fijngehakte uien
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel fijngehakte verse gember
  • witte peper
  • saffraan
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • enkele plakjes gepekelde of verse citroen

Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar en stoof er de kippenborsten en -bouten in gaar. Giet de bereiding over in een grote tajine en versier met groene en zwarte olijven en reepjes gepekelde of verse citroen.

Doe de ingrediënten voor de saus bij elkaar en stoof er de kippenborsten en -bouten in gaar. Giet de bereiding over in een grote tajine en versier met groene en zwarte olijven en reepjes gepekelde of verse citroen.