Dimsum gevuld met langoustine en prei

© Getty

Nodig voor vier

Dimsumdeeg
  • 125 g glutenvrije tarwebloem
  • 2 lepels maïszetmeel
  • 1,5 dl warm water
  • 1 lepel boter
  • een snuif zout
Vulling
  • 3 wit van prei
  • een lepel boter
  • 6 rauwe staarten van langoustines
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
Truffelvinaigrette
  • 25 g truffel
  • 2 dl walnootolie
  • 0,5 dl aceto balsamico
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 0,5 dl truffelsap
Voor de afwerking
  • preisliertjes
  • shiitake
  • geroosterd sesamzaad
Zo maak je de dimsum

De vulling bereiden. De prei wassen. Het wit klein snijden en gaar stoven in boter. De langoustinestaartjes hakken en toevoegen aan de prei. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat.

Het deeg bereiden. De bloem en de maïszetmeel in een kom doen en mengen met water, zout en boter. Het deeg afdekken met een doek en kort laten rusten. Het deeg in een worst rollen en in 24 stukjes snijden. Rol de stukjes uit tot plakjes met een diameter van 9 cm. Leg op ieder deeglapje een weinig vulling en plooi toe. De dimsum in een mandje leggen en tien minuten stomen.

Maak de truffelvinaigrette. De sjalot stoven in olie. Gehakte truffel, truffelsap en aceto balsamico toevoegen.

De gestoomde dimsum op een bord plaatsen. Versieren met preisliertjes, shiitake en geroosterd sesamzaad en overgieten met truffelvinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content