Dessert met appeltrio

2459813 ©

215 calorieën per persoon

Dessert met appeltrio

215 calorieën per persoon

Voor 4:

1 appel Golden Delicious

2 appelen Pink Lady

1 appel Granny Smith

2 dl Gloriamelk

100 g plattekaas (0% vet)

4 el griessuiker

2 blaadjes gelatine

1 onbehandelde citroen

2 snuifjes kaneelpoeder

Verwarm de oven op 150°C. Snij de helft van de Granny Smith in 8 dunne ronde schijfjes (met een groenteschaaf voor chips).

Bestrooi een bakplaat met antikleeflaag met poedersuiker, leg daarop de appelschijfjes, strooi er een heel klein beetje suiker op en laat ze anderhalf uur drogen in de oven. Haal de appelschijfjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Schil 1 Pink Lady, de Golden Delicious en de tweede helft van de Granny Smith. Snij ze in schijfjes en doe ze in een kookpan met de geraspte citroenzeste.

Pers de citroen en zeef het sap. Voeg 1 eetlepel sap, 1 dl water en de kaneel bij de appelen. Kook de appelen op een zacht vuurtje tot moes. Vergeet niet af en toe te roeren.

Voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij, haal de appelmoes van het vuur en meng. Mix de appelmoes met de helft van de plattekaas tot een fijne puree en laat afkoelen.

Snij de overblijvende appel in schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Verdeel de appelschijfjes en de appelmoes over 4 rechte glazen en zet ze op een koele plek.

Giet de melk in een kom, voeg er de rest van de plattekaas, de suiker en 1 eetlepel citroensap bij en klop het m:engsel tot het opstijft en schuimig wordt.

Verdeel dit schuimig mengsel over de glazen en versier met de gedroogde appelschijfjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content