Deens broodje met gemarineerde zalm en rivierkreeftjes
1 snede eersteklas rogge- of meergranenbrood (2,5 cm dik, met korst)
1 snede eersteklas rogge- of meergranenbrood (2,5 cm dik, met korst)
gemarineerde zalm (gravad lax)
gepelde rivierkreeftjes
knapperige slablaadjes
tomaat met smaak
limoen
rode ui, in schijven
verse dille
löjrom-kaviaar
fijne sneden kaas (licht pittig van smaak)
gravad-laxsaus
Bestrijk het brood met gravad-laxsaus (deze mildzoete mosterdsaus met dille is te koop in de speciaalzaak of bij Ikea). Beleg het brood met blaadjes sla en schijven tomaat (1 cm dik). Leg hierop de plakjes gemarineerde zalm (zo hoog mogelijk en golvend geëtaleerd, hoe langer de sneden, hoe beter). Leg de rivierkreeftjes en de rode ui over de zalm. Garneer de compositie met een lepel löjrom (of andere viseitjes), een kwartje limoen en een takje verse dille. Bestrooi alles met ‘fleur de sel’ of grof zeezout en zwarte peper van de molen. Breng als laatste de fijna snede kaas aan, diagonaal en half bedekkend. De gravad-laxsaus kan ook afzonderlijk geserveerd worden of kan gebruikt worden als versiering van het bord.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier