Deegwaren met kappers

  • Moeilijkheid

Nodig voor 4:

300 g deegwaren

1 teentje knoflook

1/2 aubergine

zout

olijfolie extra vierge

30 g gezouten kappers

2 à 3 eetlepels tapenade van kappers.

De kappers gedurende 30 minuten ontzouten in lauw water. Naspoelen. De aubergine in blokjes van 1 cm snijden. Bestrooien met zout en gedurende 30 minuten in een vergiet leggen met een gewicht erop. Spoelen en afdrogen.

De deegwaren al dente koken. Laten uitlekken en in een schaal doen. Intussen in een pan 5 à 6 cl olie verwarmen met het gepelde maar heel gelaten teentje knoflook. In dezelfde pan de aubergineblokjes gedurende enkele minuten bakken. Op het laatste ogenblik de tapenade en de hele kappers toevoegen. Gedurende 15 seconden goed mengen.

Dit mengsel bij de deegwaren gieten. Indien nodig op smaak brengen met een beetje olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content