Dashi is één van de belangrijkste basisgerechten en smaakmakers van de Japanse keuken. De bouillon wordt getrokken van kombu en bonito flakes.
Voor 4 personen
1,5 l water
15 g kombu (gedroogd breedbladig Japans zeewier)
35 g bonitovlokken (vlokken van gestoomde, gerookte en vervolgens gedroogde bonito-tonijn)
4 el fijngehakte lente-ui
3 el reepjes zoete rode paprika
4 el snippers verse zalm (3 mm bij 3 cm)
eventueel peper
Bereiding
1. Verwarm het water met de kombu op laag vuur. Verwijder het zeewier net voor het water begint te koken, zo ontstaat er geen schuim op de bouillon. Voeg de bonitovlokken toe en neem de pan van het vuur. Wacht tot de vlokken naar beneden zijn gezonken in de pan en giet de dashi door een fijne zeef.
2. Werk de bouillon af met fijngehakte lente-ui, reepjes zoete paprika en snippers verse zalm. Kruid eventueel met peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier