Curry van lamstongetjes

© iStock

Lamstongetjes zijn een lekkernij voor de liefhebbers van orgaanvlees. Het is een bijzonder stukje vlees dat heel mals is als je het goed klaarmaakt.

Voor 8 personen
  • 8 lamstongen
  • 240 g rijst
  • 1 sjalot
  • zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 50 g gewelde rozijnen
  • 1 stuk kokosnoot
Saus
  • 1 gehakte sjalot
  • 50 gram boter
  • 1 appel
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 pollepels bouillon (van de lamstongetjes)
  • 25 cl slagroom
Court-bouillon
  • 1 prei
  • 1 tak selderij
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje tijm
  • peper
Bereiding
  1. Laat de lamstongetjes 2 uur weken in lauw gezouten water. Maak ze schoon en leg ze in de koude court-bouillon. Breng aan de kook, schuim af, draai het vuur lager zodat de vloeistof tegen de kook aan blijft (±1 uur). Laat de tongetjes afkoelen in het kookvocht in de gesloten pan.
  2. Bak het sjalotje glazig in olie en boter. Voeg er de rijst bij en meng goed door de olie. Voeg 2,5 maal zoveel water toe als het volume rijst. Voeg zout toe en kook langzaam onder deksel.
  3. Bak het sjalotje voor de saus glazig, voeg de kerrie en de in blokjes gesneden appel bij, laat even zacht bakken. Schep er twee pollepels bouillon bij, laat tot de helft inkoken tot een gebonden saus.
  4. Pel intussen de lamstongetjes met een mesje en houd het vlees lauw. Schep de rijst in het midden van het bord, leg er een in schijfjes gesneden tongetje rondom, overgiet met saus. Werk af met rozijnen en geraspte kokosnoot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content