Curry van kip met boter, tomaat en honingroom

© Getty
Voor 4 personen
  • 125 g boter
  • 2 kaneelstokjes
  • 10 kardemompeulen
  • 1 blaadje laurier
  • 60 g fijngehakte gember (in de vijzel fijngeplet)
  • 60 g fijngehakte knoflook (in de vijzel fijngeplet)
  • 900 g gepelde en fijngehakte tomaten
  • zout
  • 1 el fijngehakte gember
  • 5 groene Spaanse pepertjes (in fijne reepjes gesneden en zonder zaadjes)
  • 1 kl paprikapoeder
  • 4 kippenbouten en -filets (halfgaar gebakken in boter)
  • 1,5 dl room met 1 el honing
  • enkele gefrituurde ringen van rode ui
Bereiding
  1. Smelt de helft van de boter in een pan. Doe er de kaneel, kardemom en laurier bij en laat 30 seconden bakken. Roer er de knoflook- en gemberpasta onder en laat onder voortdurend roeren bakken tot het vocht is verdampt.
  2. Meng de tomaten onder dit specerijenmengsel en kruid met zout. Laat stoven tot de tomaten zacht zijn.
  3. Voeg 4 dl water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Giet het mengsel nadien door een zeef in een andere pan. Smelt de rest van de boter in een pan en doe er de fijngehakte gember en groene Spaanse pepertjes bij. Laat gedurende 1 minuut goed doorbakken. Roer het paprikapoeder onder de saus en breng aan de kook.
  4. Voeg er de stukken kip aan toe. Laat zachtjes stoven tot de kip gaar is en roer er op het einde de honingroom door. Serveer met naan-brood en verse rauwe groenten naar keuze.

Bereidingstijd: 45 minuten.

Tip: wie de bereiding nog heter wil maken, kan in plaats van paprika- pimentpoeder gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content