Curry van kabeljauw

© iStock
Voor vier personen
  • 1 kg graatloze kabeljauw
  • 2 uien
  • 6 rijpe tomaten
  • 5 el gehakte peterselie
  • 1/4 liter verse room
  • 1 à 2 kl currypoeder
  • peper
  • zout
  • 100 g boter
  • 300 g ongepelde rijst
Bereiding
  1. De ongepelde rijst koken. De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen onder koud water en het vel verwijderen. De tomaten doormidden snijden en de zaden uitlepelen. De vis wassen, drogen, inwrijven met peper en zout en in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel leggen.
  2. De uien schillen, klein snijden en in een pan met een klontje boter fruiten. De curry toevoegen, kort mee laten stoven en alles rond de kabeljauw leggen.
  3. De schotel in een voorverwarmde oven van 200 C plaatsen en na 10 minuten de room toevoegen. De uien door de room roeren en de schotel terug in de oven zetten. Na vijftien minuten de in grove stukken gesneden tomaten toevoegen en alles nog 15 minuten in de oven houden.
  4. De schotel uit de oven halen en het vel van de vis verwijderen. De saus met de groenten over vier borden verdelen. De vis in het midden leggen en bestrooien met gehakte peterselie. Serveer de Curry van kabeljauw met de gekookte ongepelde rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content