Nodig voor vier :
1 kg graatloze kabeljauw uit de rug
2 uien
6 rijpe tomaten
5 soeplepels gehakte peterselie
1/4 liter verse room
1 à 2 koffielepels currypoeder (naargelang van de sterkte)
peper
zout
100 g boter
300 g ongepelde rijst
De ongepelde rijst koken. De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen onder koud water en het vel verwijderen. De tomaten doormidden snijden en de zaden uitlepelen. De vis wassen, drogen, inwrijven met peper en zout en in een met boter ingesmeerde vuurvaste schotel leggen. De uien schillen, klein snijden en in een pan met een klontje boter fruiten. De currypoeder toevoegen, kort meestoven en alles rond de vis leggen. De schotel in een voorverwarmde oven van 200 C plaatsen en na 10 minuten de room toevoegen. De uien door de room roeren en de schotel terug in de oven zetten. Na vijftien minuten de in grove stukken gesneden tomaten toevoegen en alles nog 15 minuten in de oven houden. De schotel uit de oven halen en het vel van de vis verwijderen. De saus met de groenten over vier borden verdelen. De vis in het midden leggen, bestrooien met gehakte peterselie en opdienen met gekookte ongepelde rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier