Curry met kikkererwten en tuinbonen

Marie Jose Jarry

Dit sudderende stoofpotje van curry met kikkererwten en tuinbonen bewijst dat vegetarisch koken niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Voor 4 personen
  • 300 g kikkererwten
  • stukje verse geelwortel (kurkuma) van 2 cm
  • stukje verse gemberwortel van 2 cm
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 4 stengels bleekselder
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt peper
  • 200 g verse tuinbonen, gedopt
  • 400 ml kokosmelk
  • enkele takjes verse koriander
  • zout
Bereiding
  1. Doe een dag van tevoren de kikkererwten in een flinke hoeveelheid water en laat ze 12 uur weken. Spoel ze de dag erop schoon en kook ze 30 minuten in een ruime hoeveelheid kokend water. Voeg aan het einde van de kooktijd wat zout toe. Laat ze uitlekken.
  2. Schil de kurkuma en gember. Rasp ze fijn. Pel en snipper de ui. Schrap de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd de bleekselder in plakjes. Rasp de schil van de citroen.
  3. Verhit de olie in een sauteerpan en bak hierin de ui, wortelen en selderij 3 tot 4 minuten op hoog vuur. Voeg de kurkuma, gember en peper toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg de kikkererwten, tuinbonen en citroenrasp toe en schenk de kokosmelk bij de curry.
  4. Dek de pan af en laat het geheel 30 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer de schotel met de koriander en serveer meteen.

Tip: kun je niet aan verse geelwortel komen, gebruik dan 2 theelepels gemalen kurkuma.

Uit: Power Bonen, Kikkererwten, Linzen, Kiemen en andere 100% plantaardige eiwitten (uitg. Manteau).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content