Voor 12 stuks:
150 g boter
100 g suiker
1 pakje vanillesuiker
3 eieren
200 g bloem
1/2 pakje bakpoeder
1 snuifje zout
1 tl citroenrasp (van een onbehandelde citroen)
Decoratie:
75 g boter
4 el suiker
50 g verse kaas
4 el honing
ca. 75 g poedersuiker
rode kleurstof
gekleurd strooisel
Vul de muffinbakplaat met 12 papieren bakvormen.
Klop de zachte boter met suiker en vanillesuiker schuimig en roer er de eieren één voor één onder. Meng bloem, bakpoeder, citroenschil en zout en roer door de schuimige massa. Verdeel het deeg over de vormen en bak in een voorverwarmde oven (180°C) ongeveer 25-30 minuten.
Neem uit de oven, laat de cupcakes nog kort in de bakvorm, ontvorm en laat afkoelen.
Decoratie: klop de boter op kamertemperatuur met de suiker witschuimig. Roer er de verse kaas en honing door. Roer er zo veel poedersuiker door tot er zich een gladde, spuitklare massa vormt. Voeg kleurstof toe en meng tot de crème lichtroze kleurt. Vul een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit een mooie toef op de cupcakes. Werk af met gekleurd strooisel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier