Voor 50 dumplings

Voor de wraps

100 g bloem van kleefrijst (vind je ook onder de noemer glutinous rice flour)

200 g aardappelzetmeel

15 g tapiocameel

310-320 ml kokend water

1 el plantaardige neutrale olie

Voor de vulling

300 g gemengde seizoensgroenten, fijngesneden

1 el neutrale olie, zout en peper

Tamari sojasaus (naar smaak)

Sesamolie (naar smaak)

Suiker (naar smaak)

Maizena om de saus te binden

Bereidingswijze

1. Meng voor de wraps de rijstbloem met de tapiocabloem en 170 g van het aardappelzetmeel. Meng het kokend water onder deze bloemmengeling terwijl je roert met een houten lepel. Voeg de olie toe, meng alles nog eens goed en laat het mengsel afkoelen. Voeg, wanneer het deeg voldoende afgekoeld is om aan te raken, de rest van het aardappelzetmeel toe en kneed met de hand tot het deeg glad wordt. Rol het tot een lange reep en snijd in kleine stukjes: de grootte is afhankelijk van hoe groot je de dumplings wil maken. Rol de stukjes tot een heel dunne ronde vorm. Nu is die klaar om te vullen.

2. Roerbak alle groenten in de hete olie tot ze gaar zijn, maar nog knapperig. Kruid met zout en peper, sojasaus, sesamolie en een snuifje suiker naar smaak. Dik de saus in met een beetje maizena. Laat het mengsel volledig afkoelen. Nu kun je beginnen met de dumplings.

3. Leg een theelepel vulling in het midden van de wrap. Vouw het deeg over de vulling tot je de vorm van een halve maan hebt. Trek dan de twee hoekjes naar elkaar toe om een ronde vorm te krijgen. Duw de naden goed dicht. Bestuif de dumpling met een beetje aardappelzetmeel en dek af terwijl je de rest van de dumplings vult.

4. Bereid de dumplings door ze in een stoommandje te leggen op een stukje bakpapier en ze te stomen tot ze gaar zijn.

Voor de wraps 100 g bloem van kleefrijst (vind je ook onder de noemer glutinous rice flour) 200 g aardappelzetmeel 15 g tapiocameel 310-320 ml kokend water 1 el plantaardige neutrale olie Voor de vulling 300 g gemengde seizoensgroenten, fijngesneden 1 el neutrale olie, zout en peper Tamari sojasaus (naar smaak) Sesamolie (naar smaak) Suiker (naar smaak) Maizena om de saus te binden 1. Meng voor de wraps de rijstbloem met de tapiocabloem en 170 g van het aardappelzetmeel. Meng het kokend water onder deze bloemmengeling terwijl je roert met een houten lepel. Voeg de olie toe, meng alles nog eens goed en laat het mengsel afkoelen. Voeg, wanneer het deeg voldoende afgekoeld is om aan te raken, de rest van het aardappelzetmeel toe en kneed met de hand tot het deeg glad wordt. Rol het tot een lange reep en snijd in kleine stukjes: de grootte is afhankelijk van hoe groot je de dumplings wil maken. Rol de stukjes tot een heel dunne ronde vorm. Nu is die klaar om te vullen. 2. Roerbak alle groenten in de hete olie tot ze gaar zijn, maar nog knapperig. Kruid met zout en peper, sojasaus, sesamolie en een snuifje suiker naar smaak. Dik de saus in met een beetje maizena. Laat het mengsel volledig afkoelen. Nu kun je beginnen met de dumplings. 3. Leg een theelepel vulling in het midden van de wrap. Vouw het deeg over de vulling tot je de vorm van een halve maan hebt. Trek dan de twee hoekjes naar elkaar toe om een ronde vorm te krijgen. Duw de naden goed dicht. Bestuif de dumpling met een beetje aardappelzetmeel en dek af terwijl je de rest van de dumplings vult. 4. Bereid de dumplings door ze in een stoommandje te leggen op een stukje bakpapier en ze te stomen tot ze gaar zijn.