Crumble van haver en lamsschouder

14-06-2011, 09:38
Bijgewerkt op: 15-10-2023, 17:22
Voor 4 personen
- 800 g ontbeende lamsschouder
- 4 wortels
- 200 g dubbelgedopte tuinbonen
- 100 g havervlokken
- 90 g boter
- 25 g geraspte kaas
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Schil de wortels, snij in plakjes, stoom 10 minuten. Voeg de tuinbonen toe en stoom 10 minuten.
- Snij het lamsvlees in blokjes en bak kort aan op hevig vuur. Giet wat olie in een ovenschotel en doe het vlees erbij.
- Breng de boter op kamertemperatuur, meng met de havervlokken en parmezaankaas. Kruid met zout en peper.
- Bedek het vlees met groenten en vervolgens met crumble. Bak 20 minuten in een oven van 180° tot het korstje goudbruin kleurt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier