Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g veenbessen
  • 150 g kersen, 2 el suiker
  • 3 el zwarte aalbessenjam
  • 4 cl crème de cassis (zwartebessenlikeur)
  • 50 g bloem, 60 g suiker
  • 2 el gemalen amandelen
  • 50 g boter

Verwarm de oven voor tot 180°C (onder- en bovenwarmte).

Was de veenbessen en kersen. Ontpit de kersen en dep droog. Vermeng met suiker, aalbessenjam en likeur en vul hier vier vuurvaste bekers of kopjes mee.

Wrijf de bloem met de amandelen, suiker en boter fijn tot kruimels en strooi over de bessen. Bak ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm de oven voor tot 180°C (onder- en bovenwarmte). Was de veenbessen en kersen. Ontpit de kersen en dep droog. Vermeng met suiker, aalbessenjam en likeur en vul hier vier vuurvaste bekers of kopjes mee. Wrijf de bloem met de amandelen, suiker en boter fijn tot kruimels en strooi over de bessen. Bak ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.