Ingrediënten

Voor 4 à 6:

  • 5 à 6 appelen
  • 1 flinke klont boter
  • 2 à 3 dl vanille-ijs

Voor de crumble:

  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g bloem

Giet alle ingrediënten voor de crumble samen in een slakom of op het werkblad. Kneed ze enkele min. met de vingertoppen tot de stevigheid halfweg tussen pasta en poeder ligt. Zet het deeg anderhalf uur in de koelkast.

Schil intussen de appelen, snij het klokhuis weg en snij ze in blokjes van 5 mm. Fruit ze, liefst in een pan met antiaanbaklaag, gedurende 2 à 3 min. in de warme boter.

Boter de bakvorm in. Leg op de bodem een laagje appel (3 à 4 cm), daarbovenop 5 mm crumbledeeg. Zet 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven op 220°C. Het is de bedoeling dat de crumble mooi goudgeel wordt. Versier eventueel met gedroogde appelschijfjes en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Giet alle ingrediënten voor de crumble samen in een slakom of op het werkblad. Kneed ze enkele min. met de vingertoppen tot de stevigheid halfweg tussen pasta en poeder ligt. Zet het deeg anderhalf uur in de koelkast. Schil intussen de appelen, snij het klokhuis weg en snij ze in blokjes van 5 mm. Fruit ze, liefst in een pan met antiaanbaklaag, gedurende 2 à 3 min. in de warme boter. Boter de bakvorm in. Leg op de bodem een laagje appel (3 à 4 cm), daarbovenop 5 mm crumbledeeg. Zet 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven op 220°C. Het is de bedoeling dat de crumble mooi goudgeel wordt. Versier eventueel met gedroogde appelschijfjes en serveer met een bolletje vanille-ijs.