Croustillant van loempiadeeg

loempiadeeg

loempiadeeg

1 ei

50 g bloem

cayennepeper

verse vis of vlees

watermeloen

vers spek

Tip: Kleef de loempia vast met water en rijstbloem of losgeklopt ei

Voor het gerecht: rol een vierkant blad loempia deeg strak op, 3 stuks één na één oprollen en snij dunne sliertjes van die rolletjes

Vulling: meng 1 ei + 50 g bloem + cayennepeper + verse vis of vlees in een mixer tot een homogeen geheel en rol er kleine balletjes van (grootte van pingpong bal)

rol het balletje vis/vlees in de sliertjes loempia deeg, goed aandrukken

frituur dit balletje met sliertjes aan 20 seconden, en zet dit voor het serveren 2 tot 3 min in de oven

serveer erbij een balkje watermeloen dat aan 1 kant gegrild werd en vers spek dat gekookt is in een bouillon van groenten, witte wijn, zout… spek mag tot stevig zijn.

Recept: Kasper Kurdahl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content