Croustillant van loempiadeeg
10-06-2011, 15:44
Bijgewerkt op: 26-02-2024, 12:12
Nodig
- 3 rijstvellen
- 1 ei
- 50 g bloem
- cayennepeper
- verse vis of vlees
- watermeloen
- vers spek
Bereiding
- Rol elk vierkant rijstvel strak op en snij die rolletjes in dunne sliertjes.
- Vulling: meng 1 ei, 50 g bloem, cayennepeper en verse vis of vlees in een mixer tot een homogeen geheel en rol er kleine balletjes van ter grootte van pingpongbal.
- Rol het balletje vis of vlees in de sliertjes rijstvel en druk goed aan.
- Frituur dit balletje 20 seconden en zet het voor het serveren 2 tot 3 minuten in de oven.
- Serveer er een balkje watermeloen bij dat aan 1 kant gegrild werd en vers spek, gekookt in een bouillon van groenten, witte wijn en zout.
Tip: Kleef de croustillant van loempiadeeg vast op het bord met water en rijstbloem of losgeklopt ei.
Recept: Kasper Kurdahl.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier