Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 sneden brood
  • 2 aubergines
  • 8 el olijfolie
  • knoflook en tijm
  • 2 sneden gerookte zalm
  • 1 sjalot
  • 1 takje tijm
  • peper en zout

Rooster het brood langs beide kanten. Snij de aubergines in tweeën. Overgiet rijkelijk met olijfolie. Leg ze met de witte kant op een ovenplaat en gaar ze op 150°C met tijm en knoflook. Haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de aubergineschil. Hak het vruchtvlees en verwijder het overtollige vocht. Snij de sjalot fijn en voeg toe aan de afgekoelde kaviaar. Bestrijk de crostoni met de auberginekaviaar, versier met gerookte zalm, gefrituurde reepjes aubergine en plukjes tijm.

Rooster het brood langs beide kanten. Snij de aubergines in tweeën. Overgiet rijkelijk met olijfolie. Leg ze met de witte kant op een ovenplaat en gaar ze op 150°C met tijm en knoflook. Haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de aubergineschil. Hak het vruchtvlees en verwijder het overtollige vocht. Snij de sjalot fijn en voeg toe aan de afgekoelde kaviaar. Bestrijk de crostoni met de auberginekaviaar, versier met gerookte zalm, gefrituurde reepjes aubergine en plukjes tijm.