Crostini met tapenade van oesterzwam, ansjovis, zwarte olijfjes en sjalot

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock

De crostini maak je van krokant gebakken olijvenbrood. Leg de tapenade op de crostini, plaats daarop het ansjovisje en versier met ringen sjalot, bieslookpuntjes en kwartjes olijf.

Voor 4 personen

4 sneden olijvenbrood

100 g oesterzwammen

1 dl olijfolie

1 sjalot

25 g zwarte snocciolate-olijfjes

20 g bieslook

50 ml aceto balsamico

2 ansjovisfilets

10 ml rodewijnazijn

Bereiding

1. Bak de sneetjes brood krokant in olijfolie en laat afkoelen. Hak de oesterzwam en versnipper de sjalot. Bak beide in een pan met rijkelijk veel olijfolie. Kruid met peper en zout en blus met aceto balsamico. Koel af en meng met de fijngesneden bieslook en gehakte olijfjes.

2. Snijd enkele fijne ringen uit de sjalot en marineer in rodewijnazijn. Bak de ansjovis op de velkant in een pan met antikleeflaag.

3. Leg de tapenade op de crostini, plaats daarop het ansjovisje en versier met ringen sjalot, bieslookpuntjes en kwartjes olijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content