Ingrediënten

  • 250 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepelzout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 dl mineraalwater (met koolzuurgas)
  • olijfolie om in te bakken

Zeef het boekweitmeel boven een diepe kom. Maak een kuiltje in het midden, breek hierin het ei en voeg zout en olijfolie toe. Roer hier langzaam de helft van het mineraalwater door. Klop dit beslag ongeveer 5 minuten met de elektrische mixer. Voeg vervolgens de rest van het mineraalwater toe en laat het beslag ongeveer 1 1/2 uur rusten. Verhit een klein scheutje olijfolie in de crêpe pan, schep hierin een lepel beslag, laat dit dun uitvloeien en bak de Crêpe aan beide kanten lichtbruin en krokant.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Rusttijd beslag: 1 1/2 uur.

Zeef het boekweitmeel boven een diepe kom. Maak een kuiltje in het midden, breek hierin het ei en voeg zout en olijfolie toe. Roer hier langzaam de helft van het mineraalwater door. Klop dit beslag ongeveer 5 minuten met de elektrische mixer. Voeg vervolgens de rest van het mineraalwater toe en laat het beslag ongeveer 1 1/2 uur rusten. Verhit een klein scheutje olijfolie in de crêpe pan, schep hierin een lepel beslag, laat dit dun uitvloeien en bak de Crêpe aan beide kanten lichtbruin en krokant. Bereidingstijd: 40 minuten.Rusttijd beslag: 1 1/2 uur.