Crêpes Suzette

© Getty

Voor 2 personen
Voor het deeg
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • snuifje zout
  • 20 cl melk
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
Voor de afwerking
  • 50 gram zachte boter
  • 100 gram poedersuiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 glas Cointreau
Bereiding
  1. Eerst het deeg klaarmaken. De bloem mengen met de losgeklopte eieren en een snuifje zout. Al roerende de melk toevoegen tot een homogeen deeg wordt bekomen. Vervolgens het oranjebloesemwater toevoegen. Het deeg minimaal een uur laten rusten.
  2. Intussen de zachte boter mengen met de poedersuiker en het sinaasappelsap. In de koelkast plaatsen tot de boter weer opgesteven is.
  3. Van het beslag 8 dunne pannenkoekjes bakken en deze warm houden op een bord, afgedekt met dubbelgevouwen aluminiumfolie, zodat ze niet afkoelen en uitdrogen.
  4. Het aluminiumfolie verwijderen, een klontje geparfumeerde boter tussen elke pannenkoek leggen, deze in vieren vouwen en op een vuurvaste schaal leggen.
  5. De pannenkoeken 5 tot 10 minuten opwarmen in een matig warme oven. De Cointreau verwarmen in een pannetje. De hete likeur over de pannenkoeken gieten en de crêpes suzette flamberen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content