Voor 4:
450 g gemengd rood fruit (vers of diepvries)
3 el crème de cassis
1/2 tl pijlwortelmeel
200 g Griekse yoghurt
1 tl vanille-extract
3 el poedersuiker
1,5 dl slagroom
50 g demerarasuiker
Laat het fruit indien nodig ontdooien. Doe het dan in een kom en voeg de likeur toe. Laat 1 uur marineren. Laat het fruit uitlekken en vang het vocht op. Doe het vocht in een pannetje. Roer het pijlwortelmeel los met een beetje vocht en voeg toe aan de pan.
Roer goed en breng aan de kook. Haal van het vuur zodra de saus kookt. Verdeel het fruit over 4 schaaltjes en giet er de saus over.
Meng de yoghurt, vanille en poedersuiker. Klop de room op, spatel door de yoghurt en zet een halfuur koud weg.
Verdeel over de vruchten en besprenkel met demerarasuiker. Brand de suiker met een keukentoorts.
Kooktijd: 10′ + 90′ wachten
eenvoudig
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier