Crème brûlée met hangop en rozensuiker

2455955

Voor 4:

Crème brûlée met hangop en rozensuiker

Voor 4:

1 kg Griekse yoghurt

1 vanillestokje

2 el gedroogde rozenblaadjes

50 g suiker

400 g aardbeien

250 g bosbessen

4 el demerarasuiker

Bekleed een zeef met een schoon neteldoek en schep er de yoghurt in. Dek af en zet 48 uur koel weg. Schep de yoghurt uit het neteldoek en roer er de zaadjes van het uitgeschraapte vanillestokje door. Wrijf de rozenblaadjes fijn in een vijzel en meng met de suiker. Roer door de vanilleyoghurt.

Halveer de aardbeien en verdeel met de bosbessen over vier vuurvaste, ondiepe schaaltjes. Spreid de hangop uit over het fruit en strooi er gelijkmatig de demerarasuiker over. Zet even onder een hete grill tot de suiker karamelliseert, of brand de suiker met een gasbrandertje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content