Voor 4

1 vanillestokje, 1,5 dl melk, 250 g room, 2 el zetmeel, 3 eieren, 3 eierdooiers, 80 g suiker, een mespunt geraspte citroenschil, 1 dl champagne, cassonade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170°C.

Splijt het vanillestokje in tweeën en schraap er de zaadjes uit.

Breng de melk, de room (hou 2 eetlepels apart), de vanillezaadjes en het -stokje samen aan de kook.

Roer het zetmeel los in 2 eetlepels room. Meng door de hete vanilleroom, breng weer aan de kook en haal van het vuur.

Klop de eieren, de eierdooiers en de suiker op tot een romig geheel. Voeg de citroenschil en de champagne toe. Giet er de hete vanilleroom bij. Meng grondig door elkaar. Giet in ramequins en zet in een diepe bakplaat. Giet er net voldoende water bij tot de potjes voor twee derde onderstaan. Bak de crèmes 45 minuten.

Laat de crèmes afkoelen en zet minstens 2 uur koel weg.

Besprenkel de crèmes vlak voor het serveren met cassonade en laat karamelliseren onder een hete grill.

Voor 41 vanillestokje, 1,5 dl melk, 250 g room, 2 el zetmeel, 3 eieren, 3 eierdooiers, 80 g suiker, een mespunt geraspte citroenschil, 1 dl champagne, cassonadeBereidingswijzeVerwarm de oven voor op 170°C. Splijt het vanillestokje in tweeën en schraap er de zaadjes uit. Breng de melk, de room (hou 2 eetlepels apart), de vanillezaadjes en het -stokje samen aan de kook. Roer het zetmeel los in 2 eetlepels room. Meng door de hete vanilleroom, breng weer aan de kook en haal van het vuur. Klop de eieren, de eierdooiers en de suiker op tot een romig geheel. Voeg de citroenschil en de champagne toe. Giet er de hete vanilleroom bij. Meng grondig door elkaar. Giet in ramequins en zet in een diepe bakplaat. Giet er net voldoende water bij tot de potjes voor twee derde onderstaan. Bak de crèmes 45 minuten. Laat de crèmes afkoelen en zet minstens 2 uur koel weg. Besprenkel de crèmes vlak voor het serveren met cassonade en laat karamelliseren onder een hete grill.