Couscoussalade ‘niçoise’

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

250 g couscous

100 g sperziebonen

1 gele paprika

16 kerstomaatjes

1/2 tl paprika (poeder)

1/4 tl gemalen komijn

sap van 1 citroen

6 el lichte olijfolie

2 el koriander

2 el peterselie

16 Provençaalse zwarte olijven

zout

zwarte peper

Doe de couscous in een grote kom en giet er voldoende kokend water op, zodat de couscous een halve centimeter onderstaat. Laat een kwartiertje staan tot de couscous alle water heeft opgenomen. Ontdoe de sperziebonen intussen van hun kopjes en snij ze in stukken van 3 cm. Snij de paprika in blokjes en de kerstomaatjes in kwarten.

Kook de sperziebonen en paprika beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Maak de vinaigrette door paprika, komijn, citroensap en olijfolie te mengen. Kruid met zout en peper. Maak de korrels van de couscous los met een vork en voeg de groenten toe. Roer ook de vinaigrette door de couscous. Hak de koriander en peterselie fijn en voeg ze toe aan de salade. Verdeel de salade over vier borden en werk af met de olijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content