Couscous met wortelsap, erwten en grijze garnalen
100 g couscous
100 g couscous
peper, zout
poeder van Spaanse peper
wortelsap (vers of uit de supermarkt)
olijfolie
diepgevroren erwten
grijze garnalen
Voor de garnituur: verse kruiden
Doe 100 g couscous met wat zout en Spaans peperpoeder in een kom. Overgiet met wortelsap tot boven de couscous. Zet het geheel enkele uurtjes in de koelkast. Kruid daarna wat bij en doe er wat olijfolie bij. Om wat kleur aan het gerecht te geven: laat de erwten ontdooien en doe ze er rauw bij.
Schik het mengsel in glaasjes met 4 of 5 garnalen, erwten en wat garnituur (verse kruiden).
Tip: Geef de couscous een extra toets en werk af met geraspte wortelen als garnituur. (Bak de sliertjes eerst kort zodat ze nog krokant zijn.)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier