Couscous de Pantelleria

  • Moeilijkheid

Voor 6 personen:

1,2 kg stukken vis uit de Middellandse Zee

(tandbaars, rode poon, zeebrasem…)

1 ui

1 teentje knoflook

extra vierge olijfolie

1 laurierblad

1 takje selderij

1 klein bosje peterselie

peper en zout

500 g tomaten

1 mespuntje piment

1 middelgrote aubergine

1 gele paprika

1 kleine courgette

500 g voorgekookt griesmeel

30 g ontzoute kappers

De bereiding van de couscous verloopt in drie etappes: het bereiden van de vissoep, het bakken van de groenten, het koken van het griesmeel. De vis van graten ontdoen. Anderhalve liter court-bouillon trekken van de graten, de viskoppen, het laurierblad, de selderij en de helft van de ui en

de peterselie. Een klein beetje zout toevoegen, aan de kook brengen en een half uur zachtjes laten koken. Zeven. In de couscouspan in wat olijfolie de rest van de ui (fijngesneden) en het

(hele) teentje knoflook even laten bakken. Knoflook verwijderen en de stukken vis toevoegen. De court-bouillon, de tot puree gestoofde tomaten en het pimentpoeder bijvoegen. Ongeveer 20 minuten laten koken. Intussen de aubergine, de paprika en de courgette in reepjes of in blokjes snijden en afzonderlijk in olijfolie fruiten. Het griesmeel in een slakom doen en een kop gezouten warm water

toevoegen. Het griesmeel met de handen mengen en stomen boven de bouillon (in dit stadium mag men het griesmeel parfumeren met saffraan en

paprika). Wanneer het griesmeel klaar is, de stukken vis, de gefruite groenten en de

kappertjes eronder mengen. Tot slot overgieten met de bouillon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content