Courgettesoep met munt

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

1 kleine ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel olijfolie

800 g groene courgettes

1 kleine aardappel

zwarte peper

1/2 l gevogeltebouillon

1 theelepel gedroogde munt

zout

200 g Griekse yoghurt

1 theelepel sumak

Bereiding

1. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Fruit ze in een pan met 1 volle eetlepel olijfolie, maar laat ze niet verkleuren. Verdeel de courgettes in stukjes zonder ze te schillen. Schil de aardappel en verdeel hem in kleine stukjes. Doe de groenten bij in de kookpot en meng. Bestrooi met peper. Laat 15 min. op een zacht vuurtje koken en roer af en toe om.

2. Voeg de gevogeltebouillon en de gedroogde munt toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en mix de soep tot ze lichtgebonden is. Voeg indien nodig nog wat peper of zout toe.

3. Serveer de soep in de kommen. Versier elke kom met een mooi balletje Griekse yoghurt. Bestrooi met sumak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content