Courgetteschuitjes

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

8 courgettes

200 g verse, uitgelekte (schapen)kaas, stijl ricotta

2 soeplepels versgeraspte parmezaankaas

2 snuifjes geraspte nootmuskaat

1 bundeltje munt

2 soeplepels fruitige olijfolie

fijn zeezout

peper van de molen

De uiteinden van de courgettes snijden. De courgettes in de lengte doormidden snijden. De groente 3 à 4 mm uithollen. De binnenkant met zeezout bestrooien. De schuitjes draaien en op een keukendoek zetten. Na 15 minuten de halve, uitgelekte courgettes spoelen en drogen. De verse kaas met een vork prakken, een snuif zout, peper, nootmuskaat en parmezaankaas toevoegen en alles mengen. De munt wassen. De blaadjes van de steeltjes halen en op de bodem leggen van het rooster van een stoompan. De courgettes vullen met kaasmengeling. De schuitjes op het bed van munt zetten en 7 à 8 minuten stomen onder deksel (men moet makkelijk met een mes door de groente kunnen steken). De schuitjes warm opdienen, overgoten met een streepje fruitige olijfolie.

Koud opgediende schuitjes besprenkelt men met citroensap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content