Courgetterolletjes met feta

© Getty

Voor 4 personen
  • 2 courgettes
  • 2 1/2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 2 pruimtomaten
  • 100 g feta
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 6 zwarte olijven
  • 1 el wit broodkruim
  • 2 el tapenade
  • zout en zwarte peper
Bereiding
  1. Was de courgettes en verwijder het uiteinde met de steel. Snij elke courgette in de lengte in zes dunne plakken. Snij de rest van de courgettes in blokjes. Bestrijk de courgetterepen met olijfolie en rooster ze aan beide kanten onder een hete grill: 5 à 10 minuten.
  2. Snipper de ui en knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook, oregano en courgetteblokjes. Dompel de tomaten onder in kokend water en verwijder de schil en pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Snij de feta eveneens in blokjes en hak de tomaten en olijven fijn. Voeg deze ingrediënten toe aan de ui en courgette. Kruid met zout en peper. Leg een theelepel vulling op een smal uiteinde van elke courgettereep en rol de repen op.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak het broodkruim goudbruin. Werk de courgetterolletjes af met het broodkruim. Serveer drie rolletjes per persoon en geef er tapenade bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content