Courgettebloemen gevuld met ricotta en kruidensaus
Voor 4:
Voor 4:
8 bloemen van courgette
Vulling:
500 g ricotta
100 g geraspte kaas
2 el paneermeel
2 eierdooiers
olijfolie
zout en peper
Saus:
1/2 bos basilicum
1/2 bos koriander
1 dl olijfolie
geraspte gember
4 tomaten
zout en peper
Meng de ingrediënten voor de vulling van de courgette en doe de mengeling in een spuitzak. Haal de stampers uit de bloemen en vul de bloemen met het ricottamengsel. Leg de bloemen in een lage ovenschaal met een beetje water en een scheutje olijfolie. Zet de schaal 15 tot 20 minuten in een oven van 180°C.
Bereid ondertussen de kruidensaus. Dompel de tomaten in kokend water, verwijder de huid en de zaden en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Hak de kruiden en meng met een flinke hoeveelheid olijfolie, een beetje geraspte gember, blokjes tomaat, zout en peper. Dien de gevulde bloemen op met kruidensaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier