Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 80 g aardbeien
  • 80 g frambozen
  • 80 g bramen
  • 80 g bosbessen
  • 40 cl rode wijn (bordeaux)
  • 4 eiwitten
  • Canderel in poeder (zoetstof)
  • fijn zout

Doe de wijn in een pan en breng aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de aardbeien. Was en droog het fruit. Doe het fruit in de kokendhete wijn en laat 8 Ã 10 minuten koken. De vruchten in hun kookvocht afkoelen en 2 uur in de koelkast laten macereren. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf en zoet de sneeuw met Canderel. Haal het rood fruit uit de koelkast, proef en voeg indien nodig zoetstof toe. Verdeel de vruchten en hun sap over vier coupes. Spuit op iedere portie vruchten een toef meringue. Zet de coupes kort onder een hete ovengrill, zodat de meringue lichtjes kleurt, en serveer.

Doe de wijn in een pan en breng aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de aardbeien. Was en droog het fruit. Doe het fruit in de kokendhete wijn en laat 8 Ã 10 minuten koken. De vruchten in hun kookvocht afkoelen en 2 uur in de koelkast laten macereren. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf en zoet de sneeuw met Canderel. Haal het rood fruit uit de koelkast, proef en voeg indien nodig zoetstof toe. Verdeel de vruchten en hun sap over vier coupes. Spuit op iedere portie vruchten een toef meringue. Zet de coupes kort onder een hete ovengrill, zodat de meringue lichtjes kleurt, en serveer.