Coupe met rood fruit en meringue

© Getty

Nodig
  • 80 g aardbeien
  • 80 g frambozen
  • 80 g bramen
  • 80 g bosbessen
  • 40 cl rode wijn (bordeaux)
  • 4 eiwitten
  • Zoetstof
  • fijn zout
Bereiding
  1. Doe de wijn in een pan en breng aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de aardbeien. Was en droog het fruit. Doe het fruit in de kokendhete wijn en laat 8 à 10 minuten koken.
  2. De vruchten in hun kookvocht afkoelen en 2 uur in de koelkast laten macereren. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf en voeg zoetstof toe.
  3. Haal het rood fruit uit de koelkast, proef en voeg indien nodig zoetstof toe.
  4. Verdeel de vruchten en hun sap over vier coupes. Spuit op iedere portie vruchten een toef meringue.
  5. Zet de coupes kort onder een hete ovengrill, zodat de meringue lichtjes kleurt, en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content