tongfilets
molsla
preischeuten
Voor de saus (16 personen) :
5 eieren
gehakte peterselie
2 grote lepels kappertjes
2 grote lepels gehakte ui
1/2 lepel mayonaise
1/2 lepel mosterd
Voor de muntvinaigrette :
1/3 muntazijn
2/3 olijfolie
gesnipperde sjalot
vers gesneden munt
Sniij de tongfilet door in de lengte, paneer ze met losgeklopt eiwit, peper, zout en paneermeel. Laat ze tien minuten rusten vooraleer je ze frituurt. Zo blijft het paneermeel aan de vis kleven.
Sauce Gribiche: plet te eieren en meng met de peterselie, de kappertjes, de gehakte ui, de mosterd en de mayonaise.
Voor de muntvinaigrette de ingrediënten goed dooreen mengen.
Schik de molsla op het bord, leg er de gefrituurde tongfilets op en leg er een lepel sauce Gribiche op. Druppel de muntvinaigrette over het geheel en werk af met de rode preischeuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier