Voor 4:

4 gele bietjes

300 g knolselderij

300 g pastinaak

400 g vastkokende aardappelen

enkele el olijfolie

zout en peper van de molen

een handvol salieblaadjes

1 côte à los van 1kg (met been)

50 g boter

fleur de sel

Verwarm de oven voor op 220°C. Reinig de groenten en aardappelen en snij in niet al te kleine stukken. Leg in een bakblik en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout, en rooster 10 min. Voeg nu de salie toe en roer om. Schuif weer in de oven voor 10 min. Leg intussen de côte à l'os op hoog vuur in de bruisende boter. Kleur langs beide zijden en kruid met peper en zout. Schuif bij in de oven.

Haal de groenten uit de oven en controleer de cuisson van de côte à l'os. Haal het vlees als het de gewenste gaarheid heeft uit de oven, draai het om en bedek het met aluminiumfolie. Laat nog enkele minuten rusten. Serveer. Werk af met een beetje fleur de sel.

Voor 4:4 gele bietjes300 g knolselderij300 g pastinaak400 g vastkokende aardappelenenkele el olijfoliezout en peper van de moleneen handvol salieblaadjes1 côte à los van 1kg (met been)50 g boterfleur de selVerwarm de oven voor op 220°C. Reinig de groenten en aardappelen en snij in niet al te kleine stukken. Leg in een bakblik en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout, en rooster 10 min. Voeg nu de salie toe en roer om. Schuif weer in de oven voor 10 min. Leg intussen de côte à l'os op hoog vuur in de bruisende boter. Kleur langs beide zijden en kruid met peper en zout. Schuif bij in de oven.Haal de groenten uit de oven en controleer de cuisson van de côte à l'os. Haal het vlees als het de gewenste gaarheid heeft uit de oven, draai het om en bedek het met aluminiumfolie. Laat nog enkele minuten rusten. Serveer. Werk af met een beetje fleur de sel.