Corsu vecchiu met gekruide wortelsalade en blanke rozijnenpuree
Voor 4:
Voor 4:
1 tl korianderzaad
1/2 el zwarte peperkorrels
1 klein kaneelstokje of 1 tl kaneelpoeder
1/2 tl kruidnagels
1/2 kop wortelsap
1 el blanke rozijnen
1 el citroensap
150 g corsu vecchiu (Spaanse schapenmelkkaas, gruyère of emmental)
5 jonge wortelen
1 tl zeer fijne geblancheerde brunoise van wortel, raap en jong preigroen
zout
4 takjes kervel
wortelpoeder
Verwarm de specerijen in een droge pan en cutter tot poeder. Kook het wortelsap 10 minuten, schuim na 1 minuut af. Kruid met een snuifje specerijenpoeder en zet apart. Doe de rozijnen in een kleine pan en zet net onder water. Voeg citroensap toe en laat 2 minuten sudderen. Laat van het vuur afkoelen en mix tot puree. Duw door een zeef. Snij de kaas in 20 platte driehoekjes. Rasp de wortelen grof en meng met wortelsap en brunoise. Kruid met zout. Schik de rozijnenpuree op de borden, daarop de wortelen en werk af met de kaas. Versier met kervel en wortelpoeder.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier