Ingrediënten

Voor 8 à 10 personen:

  • 200 g cornflakes
  • 400 g chocolade
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1/2 glas gecondenseerde melk
  • olie

Giet de cornflakes op een ovenplaat en plaats ze in een lauwe oven (ongeveer 100° C).

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Voeg er de melk en het vanillepoeder aan toe en blijf goed mengen.

Neem de cornflakes uit de oven als ze warm zijn, doe ze in een kom en meng er de gesmolten chocolade onder. Let er wel op dat de ingrediënten snel gemengd worden, zodat de cornflakes volledig door de chocolade bedekt worden.

Beboter een springvorm en giet er het cornflakesmengsel in. Druk het mengsel goed aan en klop de bovenkant glad met de rug van een lepel.

Zet de taart nu drie uur in de koelkast. Haal de taart pas voor het opdienen uit de springvorm.

Giet de cornflakes op een ovenplaat en plaats ze in een lauwe oven (ongeveer 100° C).Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Voeg er de melk en het vanillepoeder aan toe en blijf goed mengen.Neem de cornflakes uit de oven als ze warm zijn, doe ze in een kom en meng er de gesmolten chocolade onder. Let er wel op dat de ingrediënten snel gemengd worden, zodat de cornflakes volledig door de chocolade bedekt worden.Beboter een springvorm en giet er het cornflakesmengsel in. Druk het mengsel goed aan en klop de bovenkant glad met de rug van een lepel.Zet de taart nu drie uur in de koelkast. Haal de taart pas voor het opdienen uit de springvorm.