Confituur van melk met gebakken perzik en tartaar van aardbeien met zwarte peper

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 liter melk

suiker

1 vanillestok

2 perziken

maïsolie

8 mooie aardbeien

zwarte peperbollen

Verwarm de melk met 500 gram suiker en een vanillestok en laat gedurende zo’n 5 uur zachtjes trekken op een klein vuur tot er 1/3 overblijft. Laat de confituur van melk een nacht rusten in de koelkast. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten. Dompel de helften enkele seconden in kokend water en de verwijder de schil. Verwarm een scheut olie in een pan en bak de perzikhelften goudbruin. Bestrooi de helften met suiker en karameliseer. Snijd de aardbeien in fijne blokjes en kruid ze met gemalen peper. Giet de confituur van melk in diepe borden. Leg de gebakken perziken in de confituur en leg op iedere perzikhelft wat tartaar van aardbeien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content