Ingrediënten

  • 1 kg tamme kastanjes
  • 1 kg kristalsuiker
  • 100 g gepelde verse beukennootjes

Maak met een scherp mes een inkeping in de bast van de kastanjes; Laat ze 10 min. koken in water en giet ze af. Pel ze terwijl ze nog warm zijn. Meng de kastanjes, suiker en 40 cl water en doe in een kookpot. Laat 20 min. koken tot de kastanjes zacht zijn. Laat 1 nacht staan.

Pel de volgende dag de beukennootjes. Laat de kastanjeconfituur zacht koken onder regelmatig roeren. Mix de confituur met een staafmixer. Voeg de gepelde beukennootjes bij en laat de confituur nog 10 min. koken. Giet de confituur in potten en dek af.

Maak met een scherp mes een inkeping in de bast van de kastanjes; Laat ze 10 min. koken in water en giet ze af. Pel ze terwijl ze nog warm zijn. Meng de kastanjes, suiker en 40 cl water en doe in een kookpot. Laat 20 min. koken tot de kastanjes zacht zijn. Laat 1 nacht staan. Pel de volgende dag de beukennootjes. Laat de kastanjeconfituur zacht koken onder regelmatig roeren. Mix de confituur met een staafmixer. Voeg de gepelde beukennootjes bij en laat de confituur nog 10 min. koken. Giet de confituur in potten en dek af.