Ingrediënten

  • 1 kg blauwbessen
  • 25 cl pinot-noirwijn (Elzas)
  • 1 kg kristalsuiker
  • sap van 1 kleine citroen
  • 2 stokjes zoethout (diep ingesneden in de lengte)

Spoel de blauwbessen in koud water zonder ze onder te dompelen. Breng ze aan de kook in een confituurpan, samen met de suiker, het citroensap en het zoethout. Giet het mengsel in een terrine, bedek ze met zwavelpapier en laat een nacht koel staan.

Breng het mengsel de volgende dag weer aan de kook in de confituurpan en roer voorzichtig. Laat 10 minuten doorkoken op een hevig vuur onder voortdurend roeren. Verwijder het schuim heel zorgvuldig. Voeg de pinot noir toe. Laat nog eens 5 minuten doorkoken. Schuim nog eens af indien nodig. Haal er het zoethout uit. Controleer op de rug van een lepel of de confituur stijf genoeg is. Giet de confituur in potjes en dek af.

Spoel de blauwbessen in koud water zonder ze onder te dompelen. Breng ze aan de kook in een confituurpan, samen met de suiker, het citroensap en het zoethout. Giet het mengsel in een terrine, bedek ze met zwavelpapier en laat een nacht koel staan. Breng het mengsel de volgende dag weer aan de kook in de confituurpan en roer voorzichtig. Laat 10 minuten doorkoken op een hevig vuur onder voortdurend roeren. Verwijder het schuim heel zorgvuldig. Voeg de pinot noir toe. Laat nog eens 5 minuten doorkoken. Schuim nog eens af indien nodig. Haal er het zoethout uit. Controleer op de rug van een lepel of de confituur stijf genoeg is. Giet de confituur in potjes en dek af.