Ingrediënten

Voor ca. 9 potjes van 400 g:

  • 1,8 kg gesneden rabarber (stukjes 4 cm)
  • 1,2 kg gesneden stevige jonagold appelen (blokjes 2 x 2 cm)
  • 1,5 kg confituursuiker
  • sap van 1,5 citroen
  • 60 g pectine

Doe het gesneden fruit, confituursuiker en citroen samen in een ruime pot met dikke bodem. Roer enkele keren om en breng aan de kook. Roer ook tijdens het koken een paar keer om. Controleer de dikte van de confituur en voeg na een tiental minuten de pectine toe. Laat nog één minuut al roerend doorkoken. Vul de confituurpotjes.

Doe het gesneden fruit, confituursuiker en citroen samen in een ruime pot met dikke bodem. Roer enkele keren om en breng aan de kook. Roer ook tijdens het koken een paar keer om. Controleer de dikte van de confituur en voeg na een tiental minuten de pectine toe. Laat nog één minuut al roerend doorkoken. Vul de confituurpotjes.