Ingrediënten

Voor 4 :

  • 4 bouten van tamme eend
  • 15 g grof zeezout
  • 10 wittepeperkorrels, gekneusd
  • blaadjes van 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier, in kleine stukjes
  • 1,2 l eendenvet of ganzenvet (in blik bij Delhaize of delicatessenwinkel)

Wrijf de eendenbouten in met het zout en kruiden. Laat 24 uur marineren in een afgesloten schaal in de koelkast. Spoel de kruiden en het zout van de eendenbouten en droog het vlees. Warm een royale hoeveelheid ganzenvet tot onder het kookpunt en leg de eendenbouten in het vet. Laat gedurende 1 tot 1,5 uur zacht garen (het vet mag niet koken !). Verwijder de bouten en laat het vlees afkoelen. Giet het gefilterde vet opnieuw over de bouten. Zo bewaard blijft dit vlees in de koelkast 1 maand goed.

Haal de bouten uit het vet en plaats ze een kwartiertje in de oven (200°C) tot ze knapperig zijn. Dien op met een gekruide seizoensalade, samengesteld uit krulsla, beetgaar gekookte boontjes, tomatenblokjes, kervel, hardgekookt ei, uiringen en stokbrood.

Wrijf de eendenbouten in met het zout en kruiden. Laat 24 uur marineren in een afgesloten schaal in de koelkast. Spoel de kruiden en het zout van de eendenbouten en droog het vlees. Warm een royale hoeveelheid ganzenvet tot onder het kookpunt en leg de eendenbouten in het vet. Laat gedurende 1 tot 1,5 uur zacht garen (het vet mag niet koken !). Verwijder de bouten en laat het vlees afkoelen. Giet het gefilterde vet opnieuw over de bouten. Zo bewaard blijft dit vlees in de koelkast 1 maand goed. Haal de bouten uit het vet en plaats ze een kwartiertje in de oven (200°C) tot ze knapperig zijn. Dien op met een gekruide seizoensalade, samengesteld uit krulsla, beetgaar gekookte boontjes, tomatenblokjes, kervel, hardgekookt ei, uiringen en stokbrood.