Condérijst

  • Moeilijkheid

Voor 4:

100 g kleefrijst (ronde korrel)

boter

1 l volle melk

1 vanillepeul

zout, 50 g boter

150 g suiker

liaison (2 eierdooiers losgeklopt in 1 dl room)

abrikozen- of passievruchtencoulis

abrikozen op siroop

room

Spoel de rijst onder koud stromend water, laat uitlekken. Beboter de bodem en wanden van een hoge pan en breng er de melk met de opengesneden vanillepeul in aan de kook. Voeg de rijst toe, een snuif zout en de boter. Breng onder regelmatig roeren aan de kook. Dek af, zet in een oven van 200°C en laat in 30 minuten gaar worden.

Voeg na 20 minuten de suiker toe en roer. Haal uit de oven en roer er de liaison onder. Giet eventueel in individuele vormen en laat afkoelen in de ijskast.

Serveer met abrikozen- of passievruchtencoulis, halve abrikozen op siroop en een lepel halfopgeklopte room.

Tijd: 40 min

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content