Compote van konijn in mangogelei

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

voorpoten en bouten van 3 konijnen

fijn zeezout

versgemalen zwarte peper

olijfolie

2 fijngehakte uien

2 takjes tijm

2 takjes rozemarijn

3 mango’s (grof geschild)

1 fles sauternes

water

garnituur:

krulsla naar keuze

kervelpluksels

olijfolie

toast van boerenbrood

Kruid het konijn met zeezout en zwarte peper; Verhit wat olijfolie in een gietijzeren pan met dikke bodem en fruit er het vlees in aan.

Voeg de fijngehakte uien toe, tijm, rozemarijn en de mangoschil (hou het vruchtvlees apart voor de garnituur). Bevochtig met de wijn en wat water tot alles onderstaat. Breng aan de kook en laat afgedekt. 1,5 uur garen in een oven van 100ƂĀ°C. Schuim regelmatig af. Giet het kookvocht voorzichtig door een zeefdoek en trek het vlees zorgvuldig van de botjes. Doe het vlees in een terrinevorm en overgiet elke laag met de jus (die door de gelatine uit de bouten en door het lange garen op lage temperatuur vanzelf klaart). Kruid met wat versgemalen zwarte peper. Zet de terrine een nacht in de ijskast. Schik wat krulsla op vier borden en lepel er een quenelle van de konijnencompote (terrine) op. Werk de borden af met reepjes verse mango, kervelpluksels en een streepje goede olijfolie. Geef er toast van boerenbrood bij.

Recept: Krist De Bruyn – Bistro Novo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content