Compote van bloemkool, blokjes gemarineerde zalm, mascarpone met fijne kruiden
Voor vier personen:
Voor vier personen:
1/2 bloemkool (in roosjes versneden)
3 dl room
200 g zeer verse zalmfilet
verse kruiden (bieslook, dragon, basilicum)
150 g mascarpone
1 koffielepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
fleur de sel
zout
peper en een weinig cayenne
Kook de bloemkoolroosjes in gezouten water voor drievierde gaar. Het kookvocht afgieten en de bloemkool een weinig uitpersen. De room
toevoegen, aan de kook brengen en laten inkoken. De bloemkool in room pureren. Kruiden met zout en peper, laten afkoelen en in de koelkast zetten. De kruiden fijn hakken en door de mascarpone roeren. Op smaak brengen met zout, peper en een snuif cayennepeper. Het visvlees in blokjes snijden. Citroensap, olijfolie, zout en peper toevoegen en mengen. Vul vier cirkelvormen met een laag bloemkoolpuree. Verdeel de blokjes vis over de puree en breng een laag mascarpone aan. Verwijder de vormen op het laatste moment. Versier met enkele blaadjes of takjes verse kruiden, aspergescheuten en aardappelchips. Wie het zich kan veroorloven, kan een laagje kaviaar toevoegen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier