Nodig

800 ml tomaten (blik)

2 el American BBQ Sauce

Cocktail:

220 ml mezcal San Cosme (Mexicaanse sterkedrank)

80 ml citroensap

40 druppels worcestersaus

20 druppels tabasco

selderijzout

tijm van 2 geriste takjes

8 losse rozemarijnblaadjes

15 g geraspte mierikswortel

Citrusschuim:

300 g water

300 g citroensap

80 g suikerwater

4 baadjes gelatine

Afwerking:

piment d'Espelette

8 jonge selderijscheuten

Bereidingswijze:

Snij de tomaten in blokjes, maak aan met American BBQ Sauce.

Pureer de cocktailingrediënten in de blender.

Meng de ingrediënten voor het citrusschuim, los hierin de gelatine op. Doe in een spuitfles, zet met 2 patronen onder druk..

Serveer in een leeg, schoongemaakt blik van tomatensoep: onderin de aangemaakte blokjes tomaat, daarop de cocktail en bovenop het citrusschuim. Versier met selderijcress en piment d'Espelette.

Nodig800 ml tomaten (blik)2 el American BBQ SauceCocktail:220 ml mezcal San Cosme (Mexicaanse sterkedrank)80 ml citroensap40 druppels worcestersaus20 druppels tabascoselderijzouttijm van 2 geriste takjes8 losse rozemarijnblaadjes15 g geraspte mierikswortelCitrusschuim:300 g water300 g citroensap80 g suikerwater4 baadjes gelatineAfwerking:piment d'Espelette8 jonge selderijscheutenBereidingswijze:Snij de tomaten in blokjes, maak aan met American BBQ Sauce. Pureer de cocktailingrediënten in de blender. Meng de ingrediënten voor het citrusschuim, los hierin de gelatine op. Doe in een spuitfles, zet met 2 patronen onder druk.. Serveer in een leeg, schoongemaakt blik van tomatensoep: onderin de aangemaakte blokjes tomaat, daarop de cocktail en bovenop het citrusschuim. Versier met selderijcress en piment d'Espelette.