Cocktail martinez

Mix je Martinez met dit recept voor de cocktail van Patrick Van Schandevijl van Stokerij De Moor.

Voor 1 cocktail
  • 5 cl XO Founder’s Reserve van Stokerij De Moor
  • 3 cl vermout
  • 1 cl maraschinolikeur (Luxardo)
  • 3 druppels angosturabitters
  • Citroen- of sinaasappelzeste als garnituur
Bereiding
  1. Koel het serveerglas met ijs.
  2. Meng alle ingrediënten in een mengglas gevuld met ijsblokken. Roer 15 à 20 seconden stevig met een lange lepel.
  3. Zeef en giet de martinez in het gekoelde glas en werk de cocktail af met een citruszeste.

De klassieke martinez wordt traditioneel met gin gemaakt, maar hier vervangen door XO Founder’s Reserve. Als vermout werd voor Verney Vermouth van de Italiaanse distilleerderij La Valdôtaine gekozen. Hierin proef je niet enkel sinaasappel, maar ook aromatische alpenkruiden. Luxardo is een bittere kersenlikeur op basis van maraschinokersen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content